Over Mij

Ik ben Martine, 30 jaar oud en het brein achter www.martinebuitenhuis.nl. 12 jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding fotografie en heb die afgerond in 2010. Ik heb het hier enorm naar mijn zin gehad. Ik heb stage gelopen in Amsterdam bij een bekende fotograaf. En heb hier veel geleerd over wat licht met een foto doet. Ook heb ik voor diverse bladen gefotografeerd. Daarnaast kreeg ik de kans om te fotograferen met bekende Nederlanders, make-up artists, stylisten, modellen enzovoort.

In mijn school periode ben ik langzaam begonnen met het opbouwen van Martine Buitenhuis Fotografie. We hadden een kamer in huis omgetoverd tot studio en ik maakte foto’s van vrienden en kennissen. Het balletje ging rollen tot een punt dat ik er fulltime mijn werk van kon maken. 8 jaar geleden ben ik  over gegaan naar een bedrijfspand op een industrieterrein in Scherpenzeel! Er is nu een mooie professionele studio waar ik ook hele grote groepen kan fotograferen (tot wel 40 personen!!).  Hier staan ook de printers. Zodat ik onze canvassen en foto’s zelf kunnen printen.

De eerste trouwerij had ik in 2008. Ik vond het eerst best spannend omdat het een bijzondere dag is en je het niet zomaar overnieuw kan doen. Maar het ging hartstikke goed en nu vind ik het een van de leukste aspecten van de fotografie. Het is geweldig om dat te mogen vastleggen.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en had ik nooit durven hopen dat het zo’n succes werd. Ik hoop in de toekomst nog meer mooie/ ontroerende dingen te mogen fotograferen.