Kleine (corona) update vanuit mijn kant

Lieve klanten,

 

Wat zijn we in een absurde situatie terecht gekomen! Een tijdje geleden waren jullie waarschijnlijk nog onbezorgd naar jullie bruiloft of shoot aan het toeleven… en leek er nog niet zoveel aan de hand.. tot nu. Ik heb een tijdje zitten wikken en wegen of ik hier überhaupt een blogje aan moest besteden, of dat ik dan onnodig paniek aan het zaaien ben, wat ik ook zeker, zeker niet wil.. Maar voor mij voelt het nu even goed om hier wat over toe te lichten. Er is al heel veel over gezegd op de sociale media, in de trouwbranche, er zijn waanzinnig veel verschillende meningen en gedachtes hierover. Hoe dit aan te pakken?! Maar wat ik wel denk is; het maakt niet heel veel uit hoe je mening is over hoe het aangepakt wordt door de Nederlandse overheid en door onze mede mens… maar wat belangrijk is, denk ik, dat we gezond blijven, ons zoveel mogelijk aanpassen aan de situatie die er nu is, en er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen! Iedereen heeft het nu moeilijk en iedereen denkt te doen wat goed is. Sommige van jullie heb ik al gesproken wat betreft hun fotoshoot of hun bruiloft. Want het is op z’n zachts gezegd vervelend voor (mijn) bruidsparen die de aankomende maanden wilden trouwen! Het is voor jullie nu onzeker of de dag wel door kan gaan. Jullie zullen net als ik ook jullie gevoelens alle kanten op hebben vliegen. Van het ene moment van rust en vertrouwen dat dit ooit allemaal wel goed komt, naar het andere moment van onrust. Daarom dit blogje zodat jullie weten dat ook ik er druk mee bezig ben achter de schermen, misschien vinden jullie het ook wel fijn wat van mij te horen in deze heftige crisis. Sommige bruiloften zijn al verzet, en er is nu een mailtje uit naar de bruidsparen van april, mei. Het is niet mijn bedoeling om jullie allemaal in paniek te brengen, zeker niet! Volgens mij ook niet nodig.  Maar misschien zijn een paar van jullie benieuwd naar mijn aanpak, of zitten ze er al over te denken om de bruiloft te verzetten, anders te plannen enzovoort..  en komt dit mailtje als een goede hulp. Daarbij denk ik, dat als we met zn alle goed communiceren we er wel uit gaan komen!

Als fulltime fotograaf komt dit voor mij persoonlijk natuurlijk ook wel heel erg binnen, mijn inkomen is afhankelijk van het fotograferen van jullie bruiloften en andere leuke shoots. Als deze opdrachten niet doorgaan of uitgesteld worden, dan heb ik in principe dus ook geen inkomen. Gelukkig heb ik een buffer op kunnen bouwen in de jaren dat ik al jullie leuke momenten heb mogen vast leggen, dus voor nu is er niet meteen nood hoor, maar laten we eerlijk zijn, niemand weet hoe lang dit gaat duren. Het blijft spannend hoe de komende maanden zich gaan ontwikkelen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mij, maar ook voor alle andere mensen, ondernemer of niet. Maar ik weet zeker dat het allemaal goed gaat komen, ik heb daar alle vertrouwen in.

Er zullen ook wat vragen zijn over de overige shoots die ik doe. Voor nu bespreek ik voor elke shoot  die er komen gaat of de klant het door wilt laten gaan en bekijk ik van shoot tot shoot in hoeverre dit mogelijk is aan de hand van de corona maatregelen. Dit bekijk ik per dag, natuurlijk wordt er daarbij zeker gedacht aan de hygiëne en houdt ik afstand qua fotograferen. Maar naar mijn mening moet dit nog zeker gaan lukken mbt tot sommige shoots! Heb je er vragen over dan mag je gerust even contact op nemen!

Maar ook heeft de corona misschien ergens wel ‘kleine’ positieve kanten, zo ben ik er mee bezig om misschien een online workshop fotografie te gaan geven.. voor degene die noodgedwongen thuis zitten en dit misschien wel heel leuk vinden! Daarnaast zit ik er over te denken om weer aan te bieden om jullie fotoalbums te maken waar jullie misschien geen zin in hebben, geen tijd of iets anders.. Dus heb je al jaren heel veel foto’s liggen en wil je ze graag in een mooi boek verwerken, neem dan contact met ons op! Binnenkort meer hierover. De meeste zullen al wel gezien hebben dat ik dit al gepolst heb op mijn instagram kanaal, de reacties waren heel positief! Super leuk!! Dus hier gaan jullie meer over horen, nog heel eventjes geduld. Ook gaan we op instagram wat dingen veranderen, en proberen meer te posten (ja daar is die weer…haha), omdat ik geloof dat er juist in deze tijd iedereen wel iets moois, liefdevols en positiefs op zijn tijdlijn kan gebruiken. Er is ook nog zoveel niet laten zien aan jullie!!

Naast de fotografie opdrachten die er nog wel zijn, ga ik ook nog door met de bestellingen van jullie! Dus heb je je bestelling nog niet gedaan van een shoot, laat het me weten. Dan kan ik jullie daarbij verder helpen. Of is er iemand jarig, wil je iemand een hart onder de riem steken, misschien is een kadobon voor een fotoshoot wel een heel leuk idee om te geven! Laat het me weten, en ik maak het in orde!

Het is alweer een aardig verhaal geworden, maar wanneer ben ik wel eens kort van stof?! haha. Maar mochten jullie vragen hebben neem contact met me op. Voor nu heel veel sterkte iedereen en de toppers in de zorg! Veel succes in deze spannende tijd en ik wens jullie heel veel liefde, gezondheid en wijsheid toe! Op naar de hopelijk snel goede en positieve dagen!

Heel veel liefs,
Martine

 

Share on: FacebookTwitterPinterest